Duurzaamheid

De deur naar een groene toekomst

Home » Over ons » Duurzaamheid

Zelden associëren we deuren met duurzaamheid. Echter, bij Bleyenberg Deurservice geloven we dat elke deur, letterlijk en figuurlijk, kan leiden naar een duurzamere wereld. Hoewel het op de eerste plaats misschien tegenstrijdig lijkt: een deur die lang meegaat, die gerepareerd kan worden in plaats van vervangen, opent een weg naar een groenere toekomst. 

Heeft u duurzame deuren?

Producten vroegtijdig vervangen omdat bij de aanschaf een minder goede keuze is gemaakt? Dit gebeurt regelmatig. Daarom willen we klanten goed informeren over het belang van investeren in kwaliteit. Op het eerste gezicht lijken goedkopere producten aantrekkelijk door hun prijskaartje. Echter, op lange termijn kunnen deze vaak meer kosten met zich meebrengen door frequente reparaties of vervanging.

Bij Bleyenberg Deurservice leggen we de focus op het onderhouden van toegangsoplossingen. We kijken met u mee naar de beste deur voor uw situatie. Door vanaf het begin te investeren in een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig product, bespaart u niet alleen geld, maar draagt u ook bij aan een betere samenleving. Daarnaast moedigen onze leveranciers aan om prioriteit te geven aan duurzame productiemethoden, wat de levensduur van de producten ten goede komt.

Waarom zou u een deur vervangen als u hem ook kunt herstellen, verlengen en verjongen? 

We begrijpen dat een bedrijf dat gespecialiseerd is in deurservice en tevens duurzame oplossingen promoot, tegenstrijdig kan lijken. Maar in werkelijkheid is onze overtuiging simpel: de meest duurzame deur is de deur die u al heeft. Het repareren en onderhouden van bestaande deuren is niet alleen voordelig op de lange termijn, het is ook een stap naar een duurzamere wereld. Bij Bleyenberg Deurservice staan onze monteurs daarom dag en nacht voor u klaar. Wij kunnen u ondersteunen bij zowel garagedeuren als overheaddeuren en automatische schuifdeuren.

We willen ook benadrukken dat als een deur te oud is of slecht functioneert (bijvoorbeeld door enkel glas) het vervangen noodzakelijk kan zijn voor zowel uw comfort als de energie-efficiëntie. Onze experts kunnen u uiteraard adviseren over de beste vervangingsmogelijkheden.

Duurzaamheid bij Bleyenberg Deurservice

Bij Bleyenberg Deurservice hebben we een duurzame bedrijfsvoering. Elke beslissing die we nemen is gericht op het maximaliseren van de levensduur van producten die we leveren en onderhouden. Daarom zorgen we ervoor dat we ons afval scheiden, zodat afvalverwerkers het beter kunnen verwerken. Zo scheiden we onder andere papier, hout, staal en plastic. Daarnaast zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk recyclen. We vinden het belangrijk dat niks verspilt wordt. We bieden ons overtollig materiaal aan aan dagbestedingsprojecten, waar creatieve handen er meubelstukken van maken. Ook maken we gebruik van zonnepanelen om onze eigen stroom op te wekken. Deze stroom slaan we op in een accupakket voor gebruik later. Daarnaast hebben we een warmtepomp, waardoor ons gasverbruik bijna nul is. We zijn nagenoeg zelfvoorzienend en het kleine beetje stroom dat we nog gebruiken is groene stroom. Door te kiezen voor groene stroom, verminderen we onze CO2-uitstoot en dragen we actief bij aan een duurzamere toekomst.

Deuren tijdig laten onderhouden

Omdat (draaiende) onderdelen slijten, is het verstandig om uw deuren periodiek te laten onderhouden. Hierdoor kunt u uw deuren langer gebruiken en dit draagt bij aan een duurzamere toekomst. Bij bedrijfsdeuren wordt een controlebeurt door de ARBO geadviseerd en in veel gevallen zelfs voorgeschreven. Deze controlebeurt dient jaarlijks te worden uitgevoerd. Hier kan Bleyenberg Deurservice u mee helpen. Het onderhoud aan uw bedrijfsdeur, garagedeur, schuif- en draaideurautomaten kunnen wij voor u uitvoeren voor alle typen en merken. Op deze manier wordt de kans op storingen verkleind en vergroot u het gebruiksgemak en de levensduur. Ook hierbij geldt weer: als een deur te oud is of niet meer goed functioneert, zal deze vooralsnog moeten worden vervangen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.