Deuren in de zorg

Vraag een offerte aan

Download de brochure

Home » Zakelijk » Deuren in de zorg

Het belang van efficiënte deuren in de zorgsector

In de zorgsector is efficiëntie van cruciaal belang, omdat elke seconde telt. Deuren kunnen een grote impact hebben op de algehele efficiëntie, maar worden vaak over het hoofd gezien. Er zijn veel aspecten waarop deuren een significant verschil kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan tijd en de veiligheid van patiënten.

Een zorginstelling moet aan allerlei eisen en normen voldoen. Zo moeten deuren soms brandwerend zijn en zijn er nog tal van eisen waar deuren en openingen aan moeten voldoen. Op deze pagina nemen we u mee in deze normen en geven we passende oplossingen.

Waar moet een deur aan voldoen in de zorg?

Deuren in zorginstellingen zijn van groot belang voor de efficiëntie en veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers. Wat precies de efficiëntste deuren zijn voor de zorg komen we zo op, eerst gaan we de eisen van deuren in de zorg bij langs.

Binnendeuren in de zorg moeten aan bepaalde technische eisen voldoen. Zo moeten binnendeuren soms geluidswerend zijn tot en met 37 dB en 30 minuten brandwerend. Daarnaast moeten automatische schuif- en draaideuren ook opengaan in geval van brand of andere calamiteiten. Het is daarom verplicht om bij automatische deuren een noodstroomvoorziening te hebben, zodat de deuren te allen tijde geopend kunnen worden.

Welke deuren voor de zorg?

De meest efficiënte deuren voor de zorg zijn automatische deuropeners. Een voorbeeld van automatische deuropeners zijn schuifdeuren en draaideuren. Deze zijn beide uitermate geschikt voor de zorg, omdat het zorgt voor een praktische en veilige toegang voor alle patiënten, bezoekers en medewerkers. Er zijn vervolgens een aantal bedieningsmogelijkheden voor de automatische deuropeners, namelijk:

  • Bewegingssensor (radar)

  • Drukknop

  • Paslezer

  • Handlezer

Binnen de zorg zijn er veel verschillende gebouwen met andere behoeften, waardoor in elke situatie een andere bedieningsmogelijkheid gewenst is. Bijvoorbeeld voor de deur naar de personeelsafdeling kan een paslezer of handlezer gewenst zijn, terwijl voor de bezoekers een bewegingssensor passender is.

Komt u er niet helemaal uit? Wij adviseren u graag op het gebied van automatische deuropeners en bedieningsmogelijkheden in de zorg via de knop hieronder.

Contact opnemen