Periodiek onderhoud

Home » Service » Periodiek onderhoud

Onderhoud van uw deuren

Omdat (draaiende) onderdelen slijten, is het verstandig om periodiek onderhoud aan uw deur te laten uitvoeren. Bij bedrijfsdeuren wordt een controlebeurt door de ARBO geadviseerd en is in veel gevallen zelfs voorgeschreven. Deze controlebeurt dient jaarlijks te worden uitgevoerd door een hiertoe bekwaam bedrijf. Sterker nog, verzekeringsmaatschappijen vragen of dit wel met enige regelmaat wordt verricht, wanneer er calamiteiten opspelen. Dit kan Bleyenberg Deurservice voor u uitvoeren. Het onderhoud aan uw bedrijfsdeur, garagedeur, schuif- en draaideurautomaten kunnen wij uitvoeren aan alle merken en typen deuren.

Wij raden u aan om uw deuren tijdig te laten onderhouden. Zo voorkomt u hoge kosten in de toekomst. Een aantal voordelen van tijdig onderhoud zijn:

  • Het voorkomt vroegtijdige slijtage
  • Het minimaliseert de kans op storing
  • Het optimaliseert het bedieningsgemak, de veiligheid en de inbraakwerendheid

Door een servicecontract af te sluiten voorkomt u dus hoge kosten in de toekomst. Er ontstaat namelijk geen onnodige slijtage, de levensduur van de deur wordt langer en de kans op storingen en inbraak worden kleiner. U hoeft hierdoor dus minder snel uw deuren te vervangen en ook zullen de benodigde reparaties minder kosten. Wanneer er toch een storing plaatsvindt of als er schade ontstaat, staat onze storingsdienst 24/7 voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk het overzicht aan veelgestelde vragen

Wat de onderhoudsmonteur controleert

Wanneer onze onderhoudsmonteur uw deuren controleert tijdens een onderhoudsbeurt zijn er vijf punten waarnaar gekeken wordt.

1. Deurfunctionaliteit & ophanging

Hierbij kijkt de monteur of de deur soepel opengaat. Hierbij neemt hij een aantal zaken waar zoals de scharnieren en de deur recht hangt. Als de deur scheeft hangt zorgt dit namelijk voor snellere en onnodige slijtage.

2. Hang- en sluitwerk

Hier wordt gekeken of alle onderdelen goed gesmeerd en afgesteld zijn. Zo nodig doet de monteur dit.

3. (Elektrische) bediening en beveiligingen

De bediening van de deur wordt gecontroleerd, wanneer het gaat om een automatische deur zal de monteur ook naar de aandrijving kijken en dit zo nodig afstellen. Ook de beveiligingen van de deuren worden gecontroleerd. Bij elektrische deuren gaat dit onder andere om onder- of doorloop beveiligingen. Deze controle voorkomt dat er storingen ontstaan en de deuren vastlopen, of gevaarlijke situaties ontstaan door een kapotte beveiliging.

4. Railsysteem & Veren

Deuren met railsystemen of veren voor automatische sluiten is het van belang dat de deuren goed rollen en dichtvallen. Om te zorgen dat dit gebeurd zal de monteur de veren en rolletjes controleren. Zo zal de deur goed en gemakkelijk glijden en zal de deur goed sluiten.

5. Beglazing & Panelen

Als laatst zal de monteur de deuren ook controleren op breuken en/of oppervlakkige schade. Een beschadigde deur ziet er natuurlijk niet mooi uit maar kan het ook makkelijker maken voor inbrekers om binnen te komen.

En wat als de controle is gedaan?

Wanneer de monteur klaar is, zal er een inspectierapport opgesteld worden waarin een oordeel over de staat van de deur staat. Ook zal de monteur hier zijn bevindingen vermelden en een advies geven. Het fijne is dat onze monteurs in 9 van de 10 gevallen benodigd materiaal meenemen. Dit betekent dus dat uw deur dus direct gerepareerd of onderhouden kan worden. Voor specifiekere informatie over wat de monteur allemaal doet tijdens zijn inspectie hebben we een folder planmatig onderhoud online gezet

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wanneer u hoge en onnodige kosten wilt besparen in de toekomst staan wij voor u klaar. U kunt bij ons een vrijblijvende offerteaanvraag doen zodat u weet wat het u gaat kosten zonder ergens aan vast te zitten.

Voor meer informatie hebben we onze folder planmatig onderhoud online gezet.
U kunt nu ook direct een offerteaanvraag bij ons doen die geheel vrijblijvend is.