Accessoires en toebehoren

Vraag een offerte aan

Download de brochure

Home » Particulier » Sectionaaldeuren » Accessoires en toebehoren

Een sterke en goed werkende bedrijfsdeur of garagedeur is niet compleet zonder bijpassende accessoires en toebehoren. Daarom leveren wij een divers aanbod accessoires van diverse merken.

Ons assortiment accessoires en toebehoren voor deuren

 • Draadloze afstandsbediening
 • Bi-directionele draadloze afstandsbediening
 • Bi-linked wandschakelaar met statuscontroler of bewegingsmelder
 • Bi-linked draadloze vingerafdruklezer
 • Bi-linked draadloze codeschakelaar
 • Sleutelschakelaar
 • Transpondersysteem
 • Transponder codekaart
 • Transponder sleutelhanger

Accessoires en toebehoren voor alle merken deuren

Alle bovenstaande accessoires zijn geschikt voor deuraandrijvingen voor garagedeuren en hekwerken van Marantec. Deze aandrijvingen verkopen wij bij nieuwe deuren. Uiteraard is het ook mogelijk om deze accessoires voor andere merken deuren te krijgen, van GFA of MFZ. Doordat wij een merkonafhankelijke leverancier zijn kunnen wij deuren én accessoires voor alle merken leveren.

Waarom accessoires voor deuren?

Accessoires verhogen het gebruiksgemak van uw deur. Het elektrisch bedienen van uw deur is vele malen gemakkelijker dan met de hand. Denk hierbij aan op afstand uw deur bedienen en het beperken van toegang middels codes of vingerafdruksensor.

Deuren op afstand bedienen met een handzender

Met een handzender kunt u de deur eenvoudig op afstand bedienen. Hierdoor is de deur al open op het moment dat u bij de deur aankomt. De handzenders zijn compact en makkelijk mee te nemen. Wanneer u meerdere elektrische garagedeuren heeft, hoeft u slechts één handzender bij u te hebben. Op één handzender kunnen namelijk meerdere aandrijvingen worden aangeleerd. Dit geldt voor al onze accessoires.

Handzender kwijt of gestolen?

Bent u bang dat u accessoires zoals handzenders snel kwijtraakt? Dan raden wij aan om over te stappen op vaste wandschakelaar, omdat deze altijd aanwezig is om de deur te bedienen. Indien u het idee heeft dat uw handzender gestolen is, kunnen wij de code in de aandrijving aanpassen. Zodoende is de handzender niet meer te gebruiken.

Draadloze wandschakelaar: altijd bediening bij de deur aanwezig

Wanneer er geen handzender in de buurt is, kunt u gebruikmaken van een wandschakelaar. Een draadloze wandschakelaar heeft als voordeel dat er altijd een bediening bij de aandrijving aanwezig is. Deze wordt aan de binnenkant van de deur geplaatst.

Bent u op zoek naar bediening van uw deur aan de buitenkant? Ga dan voor een transponderschakelaar of sleutelschakelaar. Deze hebben namelijk dezelfde voordelen:

 • Er is altijd een bediening bij aankomst aanwezig
 • U hoeft alleen een sleutel, codekaart of sleutelhanger bij zich te dragen

Bepaal zelf wie toegang krijgt met een codeschakelaar

Gaat u voor een codeschakelaar aan de buitenkant van de deur? Dan geniet u van de voordelen dat u hiervoor verder niets bij zich hoeft te dragen. U vult enkel een code in om de deur te openen. U kunt zelf bepalen wie deze code bezit. Heeft u vaker leveranciers over de vloer? Ook in dat geval is een codeschakelaar ideaal. U kunt de code doorgeven aan uw leverancier, zodat u niet aanwezig hoeft te zijn om zaken in ontvangst te nemen. Op het gebied van bedrijfsdeuren hebben wij in het verlengde van codeschakelaars ook intercomsystemen.

Vingerafdrukscanner: voor beperkte toegang

Tenslotte is er de vingerafdrukscanner. Ook hiervoor hoeft u geen extra accessoire bij u te dragen. Op een vingerafdrukscanner kunnen wij maximaal 20 vingers aanleren, waardoor de deur voor een beperkt, maar voldoende gezelschap toegankelijk is.

Veel voorkomende problemen bij deuren en accessoires

Ervaart u problemen bij uw accessoires? Geen zorgen, wij helpen u graag. Twee van de meest voorkomende problemen bij accessoires en toebehoren voor deuren zijn:

 • Stroomuitval
  Bij stroomuitval kunnen wij de aandrijving van binnen ontkoppelen. Zodoende kunt u de deur bij nood alsnog met de hand bedienen.
 • Deur accessoire doet het niet meer
  Indien het lichtje van het accessoire niet meer brandt, zal de batterij vervangen moet worden.

Ervaart u een ander probleem? Of wilt u meer weten over onze accessoires en toebehoren voor bedrijfsdeuren en garagedeuren? Neem dan contact met ons op, zodat u wij verder kunnen helpen. Veiligheid staat immers voorop!

Vrijblijvende offerte aanvragen

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.