Nieuwe garagedeur? Houd hier dan rekening mee.

Vraag een offerte aan

Home » Veelgestelde vragen » Nieuwe garagedeur? Houd hier dan rekening mee.

Wilt u een nieuwe garagedeur laten plaatsen of wilt u een oude vervangen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Om het overzichtelijk voor u te houden, ziet u hieronder een opsomming staan met uitleg.

Bedenk als eerst waarvoor u de deur wilt gaan gebruiken

Hierbij kunt u zichzelf een aantal vragen stellen. Moet er een auto doorheen kunnen? Hoeven er alleen fietsen door te kunnen? Gaat u de garage gebruiken voor opslag van grote voorwerpen? Wanneer u dit helder in beeld heeft, kunt u namelijk beter een keuze maken over wat voor soort deur u nodig heeft.

Bedenk of u ramen in de deur wilt

Ook is het handig om te bedenken of u ramen in uw garagedeur wilt. Uw keuze kan afhangen van een aantal zaken. Wilt u natuurlijk licht naar binnen laten schijnen? Wilt u dat niemand naar binnen kan kijken? Natuurlijk kan er ook folie over de ramen worden geplakt zodat er wel licht naar binnenkomt, maar men niet naar binnen kan kijken.

Heeft u een monumentaal pand?

Voor het plaatsen of vervangen van een garagedeur is geen bouwvergunning nodig. Echter wanneer u een deur wilt laten plaatsen in een monumentaal pand, is er wel een vergunning nodig. Bij uw gemeente kunt u hier meer informatie over opvragen.

Wat is uw budget?

Wat niet onbelangrijk is om mee te nemen, is het budget dat u heeft. We kunnen al een garagedeur voor u plaatsen vanaf €1284,- en afhankelijk van uw wensen, deurtype en uitvoering kan dit oplopen tot wel €3000,-. U kunt ons altijd bellen om een vrijblijvende offerte aan te vragen, of voor een vrijblijvende kennismaking en advies.

Genoeg ruimte rondom de deur

Last but not least is het ook zeer belangrijk dat er genoeg ruimte is rondom de te plaatsen deur. Aan de zijkanten is namelijk aan beide kanten 10 centimeter ruimte nodig om het rolsysteem te plaatsen. Aan de bovenkant is nog wat meer ruimte nodig. Mocht deze ruimte hier niet zitten, dan kunnen we uiteraard zorgen dat de deur alsnog juist geplaatst wordt, wel levert u hierdoor wat breedte in.

Levertijd is 4 weken

Ook dient u er rekening mee te houden dat bij ons de levertijd altijd rond de 4 weken is.

Heeft u nog meer vragen?

Wanneer uw vraag nog niet is beantwoord na het lezen van bovenstaand, dan kunt u even kijken bij de andere veelgestelde vragen. Mocht u er dan nog niet uitkomen, kunt u ons altijd bellen op: 050 – 302 21 69.

Stuur uw vraag direct op

Is uw vraag nog niet beantwoordt? Stuur uw vraag dan direct op. Onze experts helpen u graag.

  • Plaats hierboven uw vraag.
  • Hidden