Garagedeuren Groningen

Vraag een offerte aan

Home » Werkgebied » Garagedeuren Groningen

Wilt u uw huidige garagedeur vervangen of heeft u een nieuwe garage laten bouwen en wilt u hier een mooie garagedeur in laten plaatsen? Dan bent u bij Bleyenberg Deurservice aan het juiste adres. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring in het plaatsen, vervangen en onderhouden van garagedeuren in Groningen. Doordat wij niet afhankelijk zijn van één merk of leverancier en onze eigen monteurs in dienst hebben, kunnen wij u iedere gewenste garagedeur leveren en deze ook voor u plaatsen.

Waar moet ik aan denken bij nieuwe garagedeuren in Groningen?

Het lijkt heel simpel, een nieuwe garagedeur, tot u daadwerkelijk een keuze moet maken. We snappen dat het soms lastig is om dit allemaal zelf te verzinnen en daarom denken we graag met u mee! Uw wensen gecombineerd met onze kennis en ervaring zorgen ervoor dat u straks helemaal tevreden bent met uw garagedeur in Groningen. Om het u makkelijker te maken, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Waar moet u in ieder geval aan denken bij het maken van uw keuze voor nieuwe garagedeuren in Groningen? Heeft u al een keuze kunnen maken uit de diverse garagedeuren en opties? Dan kunt u ook direct een offerte aanvragen. Onze adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

De functie: waarvoor wilt u de nieuwe garagedeuren gebruiken?

Een garage geeft tegenwoordig niet alleen meer plek aan een auto. Wanneer de garage aan uw huis vastzit, is het vaak een verlengde van uw woning. Het is daarom handig om te bedenken waarvoor u de garage nog meer wilt gebruiken. Wilt u hier bijvoorbeeld ook de fietsen stallen? Is de garage een werkruimte voor klussen? Of slaat u er wellicht ook grote voorwerpen in op? Wanneer u goed voor ogen heeft welke functies de garage bekleedt, kunt u een keuze maken voor het type garagedeur dat u wilt. Welke typen garagedeuren er zijn, lichten we verderop toe.

Lichtinval: natuurlijk licht of geen inkijk?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om ramen te laten plaatsen in uw garagedeuren in Groningen. Dit kan een goede toevoeging zijn wanneer u vaak in de garage bezig bent. U heeft zelfs de optie om deze ramen te voorzien van speciale folie. Zo profiteert u van de voordelen van daglicht, maar heeft u geen last van inkijk. Wanneer uw garage functioneert als stalling of opslagplaats, kunt u kiezen voor een garagedeur zonder ramen.

Plaatsing: waar en hoe?

Over het algemeen kunnen wij overal en in iedere ruimte een garagedeur in Groningen plaatsen. Een enkele keer kan het zijn dat u wel een vergunning nodig heeft, of dat we de montage iets moeten aanpassen. Mocht u de gelukkige eigenaar van een monumentaal pand zijn, dan is het verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente Groningen, omdat u het aangezicht aanpast. In alle overige gevallen is er geen bouwvergunning nodig.

Natuurlijk is ook de ruimte waar de garagedeur geplaatst wordt van belang. Om een garagedeur te plaatsen hebben wij aan beide zijkanten 10 centimeter nodig voor het systeem en aan de bovenzijde nog net iets meer. Een hele enkele keer wil het wel eens voorkomen dat hier ruimte tekort is. Dit levert geen problemen op voor een juiste montage, maar zorgt er wel voor dat u iets aan breedte inlevert.

Budget: hoeveel wilt u uitgeven aan nieuwe garagedeuren in Groningen?

Niet geheel onbelangrijk: het kostenplaatje. Het is altijd goed om van te voren in kaart te brengen hoeveel u uit wilt geven aan nieuwe garagedeuren in Groningen. Afhankelijk van het type garagedeur en de extra opties kunnen de kosten uiteenlopen. Bleyenberg Deurservice levert en plaatst nieuwe garagedeuren al vanaf 1500 euro.

Welke typen garagedeuren in Groningen zijn er?

In Groningen en omgeving kunt u voor ieder type garagedeur en ieder merk bij ons terecht. Zo kunt u kiezen uit sectionaaldeuren, openslaande garagedeuren, kanteldeuren en roldeuren. Maar wat zijn de verschillen tussen deze deuren en waarom kiest u voor de één en niet voor de ander? Welk type garagedeur u het beste kunt nemen hangt vooral af van de functie. De grote verschillen zitten hem namelijk in hoe de garagedeur open gaat. Wij zetten de verschillende garagedeuren Groningen graag voor u op een rij.

Sectionaaldeuren Groningen

De sectionaaldeur is een garagedeur die bestaat uit panelen. Wanneer u deze opent, gaat hij verticaal omhoog en schuift hij langs het plafond. Dit maakt de garagedeuren ruimtebesparend. Andere voordelen van deze deuren zijn dat ze een goede doorrijruimte bieden en optimaal beveiligd zijn. Ook lenen deze deuren zich uitstekend voor automatische bediening. Met een afstandsbediening zorgt u er zo voor dat de deur al open is wanneer u de auto binnen wilt zetten. Geen afstandsbediening bij de hand? Dan kunt u de deur ook openen met een draadloze wandschakelaar. In sommige gevallen wilt u uw garage van extra beveiliging voorzien. In dat geval kunt u ook gaan voor een vingerafdrukscanner. Hiermee beperkt u de toegang tot uw garage tot een select gezelschap. Onze vingerafdrukscanners kunnen tot 20 vingerafdrukken aanleren.

Openslaande garagedeuren

Gebruikt u uw garage niet alleen voor de auto, maar bijvoorbeeld ook voor de fiets die u regelmatig gebruikt? Of is de garage de doorloop naar de tuin of toegang tot uw woning? Dan zijn openslaande garagedeuren in Groningen de uitkomst. Openslaande garagedeuren bevatten een loopdeur en een gewone openslaande deur. U hoeft dus niet altijd de garage volledig open te zetten wanneer u deze wilt gebruiken. De voordelen van openslaande garagedeuren in Groningen zijn dat ze onderhoudsarm en zeer stevig zijn, ze een exclusieve uitstraling hebben en zeer geschikt zijn wanneer de inbouwruimte beperkt is.

Kanteldeuren Groningen

Kanteldeuren zijn wellicht wel de meest bekende en geplaatste garagedeuren in Groningen. Ze bestaan ook al 50 jaar. Ze zijn eenvoudig in gebruik en makkelijk te plaatsen. Een kanteldeur opent en sluit in één geheel. De bovenzijde schuift direct naar binnen, terwijl de onderzijde eerst naar voren komt en dan de bovenzijde volgt. Ze zijn in één vloeiende beweging open te maken. Het is bij ons ook mogelijk om uw kanteldeur van een loopdeur te voorzien. Zo profiteert u van het gemak van een kanteldeur en de voordelen van een openslaande garagedeur.

Roldeuren plaatsen in Groningen

Tot slot heeft u ook nog de keuze uit een ruim aanbod roldeuren in Groningen. Roldeuren bestaan uit smalle lamellen die zich oprollen wanneer u de garagedeur opent. Het voordeel hiervan is dat het plafond ook grotendeels vrij blijft waardoor u nog meer ruimte bespaart. U heeft wel meer hoogte nodig boven de deuropening: namelijk 30 centimeter. Bij nieuwbouw en renovatieprojecten is deze toepassing zeer geschikt. De lamellen zijn bij ons verkrijgbaar in iedere gewenste kleur, zo past de garagedeur altijd bij uw woning.

Showroom garagedeuren Groningen

Wilt u de diverse typen garagedeuren graag eens in het echt bekijken? Of de diverse panelen, kleuren en toepassingen ervaren? Kom dan langs in onze showroom in Groningen. De adviseurs van Bleyenberg Deurservice staan u graag te woord en denken met u mee. Zo stellen wij uw garagedeur in Groningen helemaal naar wens samen. Bent u akkoord met de offerte en wilt u een garagedeur bij ons afnemen? Dan komen wij bij u thuis langs om de garagedeur in te meten. Doordat wij maatwerk leveren, kunnen wij de garagedeur in ieder formaat leveren en plaatsen.

Onderhoud en reparatie van garagedeuren

Ook uw garagedeur heeft onderhoud nodig, doordat draaiende onderdelen slijten. Om storing of reparatie te voorkomen is het goed om uw garagedeur periodiek te laten onderhouden. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage. Mocht dit niet mogelijk zijn of zit u onverhoopt toch met een storing of een onderdeel dat kapot is? Dan kunt u te allen tijde op ons rekenen. In Groningen, Friesland en Drenthe staan wij dag en nacht voor u klaar. Het maakt hierbij niet uit wat voor garagedeur u heeft of van welk merk deze is. Door onze jarenlange ervaring en onafhankelijkheid kunnen wij iedere garagedeur voor u repareren. Heeft u een probleem met uw garagedeur? Bel dan direct naar: (050) – 302 21 69 en wij komen zo spoedig mogelijk bij u langs.